2cv motorkoken

Gratis koken tijdens het autorijden

Home » Alle blogposts » Doe het zelf » Gratis koken tijdens het autorijden

Gratis koken tijdens het autorijden

Nou zijn wij als consuminderaars en fervent spaarders natuurlijk vooral op een fiets onderweg. Maar als je dan toch ook auto rijdt, dan is het goed om te weten dat er een manier is om tijdens het rijden gratis te koken!

De voorwaarde die hierbij geldt is dat je onder je motorkap bij onderdeel van je motor kunt komen dat goed warm wordt. Het spruitstuk, dat deel van de uitlaat dat uit je motorblok komt, is daar een goed voorbeeld van.

Ik ga als voorbeeld beschrijven hoe je dit kunt doen met een Citroën 2CV, oftewel een eend.

Het is heel simpel en werkt echt heel goed!

Recept uitkiezen

Begin met te bepalen wat je klaar wilt maken. Er zijn verschillende kookboeken, speciaal geschreven voor motorkoken. Bijvoorbeeld Manifold Destiny, Guide to cooking on your car engine door Chris Maynard. Ook erg leuk is Motorkoken voor beginners door B. van Laerhoven.

Allerlei recepten die je normaal in een oven klaarmaakt of op moet warmen kun je maken.

Pak datgene dat je wilt klaarmaken in in aluminiumfolie en bindt het met een ijzerdraadje op je spruitstuk (zie foto, je kan in een eend 2 pakketjes tegelijk klaar maken).

eten op motor bij motorkoken

Vervolgens rijd je een aantal kilometers, afhankelijk van de gaartijd van je gerecht. Dan kan de motorkap open, uitpakken en smullen maar.

2CV motorkooktocht

motorkookgerechten

Een voorbeeld van een lekker vegetarisch recept uit het tweede boek dat ik noemde is Groentepakketje met blauwaderkaas:

Kooktijd

20 minuten of 25 kilometer

Ingrediënten

1 bos selderij

2 grote rode uien

150g oesterzwammen

2 eetlepels olijolie

peper

zout

100g Danish Blue

Bereiding

  • Was en snij de selderij klein
  • Pel en snipper de uien fijn
  • Scheur de oesterzwammen in stukken
  • Volgens het kookboek kun je de selderij en ui nu 4 minuten in een pan bakken voor vertrek en dan de oesterzwammen ook nog 2 minuten, maar dat hoeft niet
  • Schep alles op aluminiumfolie en vouw dit dicht tot een pakketje
  • Verwarm 20 minuten onder de motorkap

Een voorbeeld van een ander simpel, erg lekker recept uit het tweede boek dat ik noemde is Lauwgerookte zalm met champagnesaus:

Kooktijd

De kooktijd bedraagt 15 minuten of 20 kilometer

Ingrediënten

60ml witte wijn

2 eetlepels mosterd

60ml olijfolie

1 fijngesnipperde ui

gerookte zalmplakjes

verse peterselie

stukje tomaat

stukjes toast

Bereiding

  • Doe de olijfolie, de mosterd en de wijn in een kommetje.
  • Roer om tot alle ingrediënten goed vermengd zijn
  • Wikkel de zalm in aluminiumfolie en verwarm het 15 minuten op uw motor
  • Schik de zalm op stukjes toast, overgiet de broodjes met de saus en werk het geheel af met fijngesnipperde peterselie en ui

Toetjes kunnen ook, hieronder een foto van wat kersen op sap voor op ijs.

warme kersen motorkoken

Heb jij je eten wel eens op deze manier klaar gemaakt?

Als je trouwens serieus op je boodschappen wilt besparen, lees dan de post Goedkoopste supermarkt & boodschappen bespaartips!

De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Bij beleggen kun je je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd. IBKR disclaimer: het opnemen van de naam, het logo of de links van Interactive Brokers (IBKR) vindt uitsluitend plaats op grond van een advertentieovereenkomst. IBKR is geen bijdrager, recensent, aanbieder of sponsor van de inhoud die op deze site wordt gepubliceerd, en is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de besproken producten of diensten.

Mr FOB

Mr FOB heeft in 2016 Financieel Onafhankelijk Blog opgericht. FOB gaat over besparen, beleggen en alles wat verder nodig is om financieel onafhankelijk te worden en te blijven. Mr FOB is zelf in 2019 gestopt met werken op 49 jarige leeftijd.

FOB is miljoenen keren gelezen, in Nederland erkend als Digitaal Cultureel Erfgoed en verschenen in vele landelijke media. Lees meer over Mr FOB.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Alhoewel deze manier van voedsel bereiding voor mij bekend was, vind ik de dubbele kooktijd aanduiding in zowel min als km altijd lollig.
    Leuke post.

    1. Dankjewel. Ja, zo grappig hoe die kookboeken zijn!

Gelieve een geldig emailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Bedankt voor het inschrijven. Bevestig aub je inschrijving via de link die naar je inbox of spamfolder gestuurd is.