goedkoopste supermarkt

Goedkoopste supermarkt 2025 + bespaartips boodschappen

Home » Alle blogposts » Besparen » Goedkoopste supermarkt 2025 + bespaartips boodschappen

Goedkoop boodschappen doen kan je veel opleveren. Sinds we prijsbewust boodschappen doen bij de goedkoopste supermarkt is ons boodschappen budget voor 2 personen gedaald van 105 naar 80 per week. Een daling dus met ongeveer een kwart ten opzichte van wat we eerst uitgaven!

En we zijn echt niet minder of minder goed gaan eten. Sterker nog, het vlees en de kaas welke we eten zijn er in kwaliteit duidelijk op vooruit gegaan.

We zijn een paar handige bespaar apps gaan gebruiken, zoals Foodello. Hiermee kunnen we ons menu samenstellen op basis van afgeprijsde producten. 

Daarnaast zijn we de meeste boodschappen bij de Lidl gaan doen. Sommige producten bleken bij Albert Heijn goedkoper dan bij de Lidl en kopen we daar. 

Via Woolsocks krijgen we automatisch korting bij veel supermarkten (o.a. Lidl, Jumbo, AH, Coop, Plus, Super, maar ook bijvoorbeeld winkels als Kruidvat, Gall & Gall, HEMA en Thuisbezorgd.nl).

Dat lijkt misschien niet zo heel veel, een besparing van 25 euro in de week. Maar door het 8e wereldwonder van Einstein wordt een besparing van 25 euro per week levert maar liefst 18.800 in 10 jaar!

Goedkoopste supermarkt

Wat is de goedkoopste supermarkt van Nederland?

A-merken zijn volgens de Consumentenbond gemiddeld 54% duurder dan huismerken. Door huismerken te kopen kun je dus al veel besparen. 

Let op: Jumbo, Hoogvliet en Plus hanteren per winkel verschillende prijsniveau’s. Zie hier welk prijsniveau deze winkels bij jou in de buurt hanteren.

Als je naar ruim 120 basisboodschappen in plaats van A-merken kijkt, waren volgens de laatste prijspeiling van de Consumentenbond Aldi en Dirk de goedkoopste supermarkt:

prijspeil supermarkten november 2024

De verschillen tussen alle winkels liepen op tot maar liefst 32%. Ongelooflijk veel vind ik; door gewoon op te letten bij welke winkel je je boodschappen doet en door geen A-merken te kopen kun je dus al ongeveer de helft besparen op je boodschappenbudget als je nu bij de duurste winkel je boodschappen doet.

Goedkoop boodschappen doen – onze ervaring

Voordat wij prijsbewust boodschappen deden kochten we alles bij de Albert Heijn, brood bij de bakker en kaas + fruit + groenten op de markt. Bij ons liggen de Albert Heijn en de Lidl het dichtst bij ons huis en tegenover elkaar, dus daar onze boodschappen halen is wel lekker makkelijk.

Brood halen we nog steeds bij de bakker. Wel iets duurder dan supermarktbrood, maar de meerprijs meer dan waard vinden we. Gewoon niet te vergelijken veel lekkerder.

We zijn voor de overige boodschappen de prijzen gaan vergelijken tussen Albert Heijn, Lidl, de markt en een biologische boer.

Markt duurst, Lidl goedkoopst

De markt viel meteen af, die was de duurste! De Lidl bleek voor de meeste producten de goedkoopste supermarkt te zijn. Voor biologisch vlees en kaas bleek de boer de goedkoopste (en duidelijk de lekkerste).

Het bleek dat voor ons boodschappenbriefje de over het algemeen goedkope supermarkt Lidl niet altijd goedkoper was dan de Albert Heijn. Met name de Prijsfavorieten van de Albert Heijn zijn regelmatig goedkoper dan de alternatieven bij de Lidl. Dit wisselt echter sterk in de loop van de tijd.

Hier wat voorbeelden van producten op ons laatste boodschappenlijstje, waarbij deze producten toen bij de Albert Heijn goedkoper waren dan bij de Lidl:

Prijsvergelijk AH en Lidl

Het loont dus per product te kijken welke supermarkt het goedkoopst is.

Appie app gebruiken in Lidl

We beginnen altijd bij de Lidl. Als we twijfelen of de Lidl het goedkoopst is kijken we in de winkel wat de prijs is en zoeken dan op de Appie app meteen even op wat het bij de Albert Heijn kost. Dan kiezen we de goedkoopste supermarkt. Omdat de Lidl app geen prijzen laat zien beginnen we altijd bij de Lidl, zodat we toch prijzen kunnen vergelijken. Via Lidl plus krijg je extra korting.

Houdbare spullen in het groot inkopen

Wat we ook zijn gaan doen is houdbare spullen veel meer in het groot  inkopen tijdens aanbiedingen. Dat scheelt echt zo tientallen procenten!

Vleeswaren invriezen

Ook vriezen we tegenwoordig van vleeswaren steeds de helft in zodra we met onze boodschappen thuis komen. Vervolgens halen we halverwege de week wat vleeswaren uit de vriezer, zodra de eerste paar halve porties op zijn. Zo krijgen we meer variatie en is het altijd (vries)vers. Maar het belangrijkste, we hoeven nu nooit meer restjes weg te gooien omdat ze niet meer fris zijn. Dat deden we eerst regelmatig. En zo besparen we met gemak 10-20% op de uitgaven aan vleeswaren.

Bespaartips boodschappen

Voor de getrainde consuminderaars onder ons wellicht gesneden koek, voor de newbie consuminderaars wellicht wel leerzaam:

Maak van tevoren een boodschappenlijstje en gebruik een of meerdere van onderstaande apps

Zo zorg je ervoor dat je alleen dat koopt wat je nodig hebt. Vraagt wel wat discipline om ervoor te zorgen dat je de verleidingen in de winkel weerstaat. Ga voor groenten, fruit, maar vooral voor kruiden en specerijen overigens vooral ook eens naar een Turkse supermarkt, die zijn vaak relatief goedkoop. Door onderstaande apps te gebruiken kun je je weekmenu afstemmen op datgene wat in de aanbieding is of bijvoorbeeld goedkoop in bulk inkopen:

Woolsocks

Met Woolsocks krijg je korting op je aankopen bij veel supermarkten, zoals Lidl, Jumbo, AH, Plus, Super, Coop, Gorillas. Ook bij heel veel andere winkels krijg je korting via hen, zoals Kruidvat, HEMA, Blokker, Gall & Gall, Thuisbezorgd.nl, Bakker Bart, etc.. Je krijgt bij aanmelding automatisch tot €5 voor kwalificerende aankopen in de afgelopen 90 dagen (“autorewards” in onderstaande afbeelding staat voor Lidl):

Woolsocks geeft automatisch korting

N26

Het kan aantrekkelijk zijn voor je boodschappen de gratis N26 betaalrekening te gebruiken. Deze kun je dan koppelen aan Woolsocks. Zo hou je eenvoudig overzicht wat je aan boodschappen uitgeeft en worden je cashbacks automatisch aan je boodschappen-betaalrekening toegevoegd.

Foodello

Met de Foodello kun je producten met flinke korting kopen waarvan de THT-datum dichterbij komt, wanneer een product uit het assortiment verdwijnt, of omdat er een drukfout staat op de verpakking. Deze app gaat voedselverspilling tegen.

Slim Koken

De Slim Koken app is bedacht door het Voedingscentrum en gaat ook voedselverspilling tegen. Als je restjes van iets over hebt, dan kun je in de app vinden waar je deze restjes voor kunt gebruiken en hoe je ze het beste kunt bewaren. 

Kruiden en specerijen

Via van Beekum kun je vaak flink goedkoper dan in de supermarkt je kruiden en specerijen inkopen.

Voordeelmuis

Door Voordeelmuis te gebruiken zie je in één oogopslag in welke supermarkt de spullen die je wilt kopen eventueel in de aanbieding zijn. Zoeken kun je op woord, merk, winkel of categorie.

Picnic

Picnic bezorgt je boodschappen thuis met elektrische autootjes. Ze zijn vaak relatief voordelig. Hier kun je zien welke welkomstactie ze eventueel hebben lopen.

Doe één keer per week boodschappen

Hoe minder vaak je in de winkel komt, des te minder kom je in de verleiding om dingen te kopen die je niet echt nodig hebt.

Ga met een volle maag boodschappen doen

Om die verleidingen te weerstaan helpt het natuurlijk ook om geen boodschappen te doen als je honger hebt. Dan koop je namelijk veel sneller teveel en dingen die je niet echt nodig hebt.

Boodschappen voorraad

Bestel je boodschappen online zodat je niet verleid wordt tot impuls aankopen

Dan moet je besparing wel opwegen tegen de bezorgkosten. Naast de bekendere bezorgservice van Albert Heijn is Picnic tegenwoordig op steeds meer plaatsen ook handig om te gebruiken.

Kijk onderin de schappen

De duurdere merken worden meestal op ooghoogte uitgestald. De goedkopere merken liggen meestal onderin of helemaal bovenin. Kijk dus vooral daar.

Let op met A-merken in de reclame

Meestal zijn A-merken in de reclame nog steeds duurder dan de eigen merk producten wanneer die niet in de reclame zijn. Let ook op met Delicieux producten bij de Lidl, die vinden wij vaak behoorlijk aan de prijs.

Sla groot in als een houdbaar product in de aanbieding is

Dit kan je zo 10-20% schelen op dat product. Hier onze voorraad keukenrollen:

Korting boodschappen

Spaar airmiles bij Albert Heijn

Bij Albert Heijn krijg je airmiles bij het betalen. Mooi meegenomen zonder extra moeite. Kan je op jaarbasis zo een paar tientjes opleveren.

Waar doe jij je boodschappen? Heb jij nog tips? Gebruik jij nog andere apps die je helpen te besparen?

Veelgestelde vragen

Hoe kun je automatisch voor korting sparen?

Via Woolsocks krijg je korting bij veel supermarkten (o.a. Lidl, Jumbo, AH, Plus, Super, Coop, Gorillas) en bij heel veel andere winkels zoals Kruidvat, HEMA, Blokker, Gall & Gall, Thuisbezorgd.nl, Bakker Bart, etc..

Hoe krijg je korting en ga je voedselverspilling tegen?

Met Foodello krijg je korting omdat de THT-datum dichterbij komt, een product uit het assortiment verdwijnt, of omdat er een drukfout staat op de verpakking.

De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Bij beleggen kun je je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd. IBKR disclaimer: het opnemen van de naam, het logo of de links van Interactive Brokers (IBKR) vindt uitsluitend plaats op grond van een advertentieovereenkomst. IBKR is geen bijdrager, recensent, aanbieder of sponsor van de inhoud die op deze site wordt gepubliceerd, en is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de besproken producten of diensten.

Mr FOB

Mr FOB heeft in 2016 Financieel Onafhankelijk Blog opgericht. FOB gaat over besparen, beleggen en alles wat verder nodig is om financieel onafhankelijk te worden en te blijven. Mr FOB is zelf in 2019 gestopt met werken op 49 jarige leeftijd.

FOB is miljoenen keren gelezen, in Nederland erkend als Digitaal Cultureel Erfgoed en verschenen in vele landelijke media. Lees meer over Mr FOB.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

123 reacties

  1. Ga voor groenten, fruit, maar vooral voor kruiden en specerijen eens naar een turkse supermarkt, dat scheelt nog flink met de websites die ik hier genoemd zie.

    1. Goede tip, ik heb hem aan de post toegevoegd.

  2. Wij hanteren ongeveer dezelfde tactiek. Daarnaast zorgen wij er ook vaak voor dat we in grootverpakking kopen. Dat scheelt meestal 10% of meer (bulkkorting). Daarnaast kun je een kleine pot kopen van iets of een grote pot. Wij kopen altijd de grote (ook al zijn we maar met z’n tweeen). Tenzij we er echt niet veel van gebruiken. Scheelt veel en we hoeven nooit iets weg te gooien. Het komt prima op! Met kruiden doen we dat ook zo. We hebben een keukenkastje leeggemaakt voor alle grootverpakkingen. Kruiden, bloem (25kg), havermout 2,5kg etc. Ik bak zelf overheerlijk brood.
    De (biologische) boer is inderdaad vaak goedkoper en beter. De Notenshop verkoopt ontzettend goede kwaliteit producten voor weinig geld. Pit en pit verkoopt zeer goede kruiden voor weinig geld.

  3. Ik gebruik de Too Good To Go app. Voor 1/3 van de reguliere prijs kun je dan aan het einde van de dag eetwaren of voedsel ophalen bij bijvoorbeeld bakkers, supermarkten, afhaalrestaurants en zo voort die de volgende dag niet meer verkocht kunnen worden. Wat je krijgt is een verrassing (‘magic box’). Per aanbieder kun je reviews zien. Het aantal op te halen magic boxen is beperkt, dus zaak om regelmatig de app te checken.

    Niet overal in Nederland is het aanbod even groot. Maar ik woon in de stad en na wat uitproberen heb ik inmiddels m’n favoriete aanbieders gevonden. In mijn geval bijvoorbeeld een desembakker waarvan de inhoud van de magic box prima in te vriezen is (ja, zelfs stokbrood!).

  4. Wellicht ook een optie om vaker hetzelfde te eten,ipv continu af te wisselen. In vele werelddelen eet men eenzijdig goed,en blijven mensen tot op late leeftijd gezond. Door je vast te houden aan een goed eenzijdig dieet,bespaar je enorm veel tijd en geld.

  5. Misschien interessant: gratis betaalrekening bij Openbank.nl en gratis creditcards met cashback bij supermarkten van Curve en Vivid. Ik heb de en/of rekening van de ING opgezegd en gebruik Openbank nu een half jaar zonder problemen.

    1. Openbank kan inderdaad aantrekkelijk zijn. Ze hebben ook nog al eens welkomstacties, zie hier.

  6. Interessante blog! In deze pandemie zijn alle bespaar tips zeker welkom. Al mijn boodschappen deed ik altijd bij de AH, maar na deze blog heb ik zeker de andere supermarkten uitgeprobeerd. Scheelde wel veel in het besparen. Dank je voor deze tips!

  7. Leuk en interessant artikel!
    Ter info, helaas is de rente over je saldo bij Moneyou komen te vervallen.

  8. Best FOB, ik lees met genoegen je blogs en tips. Bij de goedkoopste boodschappen blijkt de ‘ hiiper’ app echter niet te werken voor mijn 06 nummer en is onvindbaar in de app store.

  9. Hoi, ik heb tegenwoordig ook de lidl app, dan kun je vouchers inzetten en heb je ook korting. Zo kocht ik laatst 6 doosjes cappuccino cups met 30% korting per doosje! En zo hebben ze wel vaker korting op producten die ik normaal ook al koop. Scheelt toch weer.

  10. MoneyMeister

    Hé, mooi die koppeling tussen €25 per week besparen en de toekomstige waarde er van als je die zou beleggen! Da’s de juiste mindset!

  11. BOERENBOND, Voor mensen met katten een goede tip, katten zand is in de supermarkt nogal duur, bij de boerenbond (Petsplace) krijg je een zak katten zand van 20 liter voor € 4.00 (Bij AH 6 liter voor € 4.00 ) (afgelopen week was er zelfs nog korting op, als je 8 zakken kocht betaalde je maar € 3,25 per zak). 

  12. Hallo FOB,

    Ik heb meerdere blogs van u gelezen en vind het leerzaam. Echter, merk ik dat sommige niet volledig zijn.
    Zo nu bij MoneYou. Voor de volledigheid: MoneYou is kosteloos maar stelt de voorwaarde dat men een tegenrekening hebt en daar zit wel kosten aan verbonden. Dus ik begrijp niet goed wat de kostenbesparende voordeel hiervan is.
    Zo ook bij de weergave van cijfers van aftrekbare jaarruimte bij belastingaangifte: de hoogte van aftrekbare jaarruimte wordt bepaald door factor A en je jaarinkomen van dat jaar.

    1. Vervelend te lezen dat sommige blogs van mij voor jou informatie misten, dat is niet mijn bedoeling.

  13. Super fijn zo’n lijst met handige tips om op de financien te kunnen letten!
    Zelf kijk ik ook altijd via folderbode.nl, hier vind je elke week nieuwe mooie aanbiedingen, misschien ook handig voor jullie?

  14. Erg bedankt voor je blogs ook over beleggen in indexfondsen etc. Ik vind MMM ook erg leuk om te volgen, maar het is toch handig om een iets reeler beeld te krijgen tav de Nederlandse omstandigheden. Moest eigenlijk nooit wat van beleggen hebben, te risicovol, kennis hebben etc. Maar hoe jij het beschrijft, valt dit echt wel in mijn straatje en wil ik er ook aan gaan beginnen, al vind ik het herbalanceren, verhoudingen etc. nog allemaal wat vaag. Wellicht dat het zich zal uitwijzen als ik in de praktijk bezig ben. Ik heb gisteren flink je blogs doorgespit, aantekeningen gemaakt en vandaag de hypotheek onder de loep genomen en dit Amex verhaal aan het uitzoeken. De financien goed in beeld hebben, het minder spenderen, niets op krediet kopen en schijt hebben aan alles wat hip is, zijn zaken die al lang van nature gaan. Die spaarrentes van nu schiet je echt niets mee op dus dit is een goed onderdeel om verder mee te gaan! Love the knowledge sharing, keep up the good work!
    (sorry dat ik het in 3 losse moest doen, kreeg een error dat het te lang was ;-), wilde toch graag even mijn dankbaarheid tonen!)

  15. Ik zat daarna nog met het OM HET JAAR een andere kaart en het behouden van miles. Eerst las ik jouw reactie hier niet goed over, later ging ik er over nadenken en begon ik het te snappen. Soms moet je gewoon ff dingen 4x lezen i.c.m. de Amex/Flying Blue bronnen erbij. Zolang je dus blijft betalen met de creditcard, wordt de geldigheid van je miles dus continue met 2 jaar verlengd en verlopen ze daardoor dus niet. Serieus, had ik eerder moeten weten ;-). Kwam ik nog wel op iets, een jaar niet met een Amex kaart betalen zodat je er niet voor betaald. Ik neem aan dat dat is zodra je opzegt, er een “wachttijd” op zit, zodat niet iedereen continu opzegt en direct weer lid wordt om extra’s mee te krijgen? Als je dan toch met z’n 2en bent, is het dan niet net zo handig om ene jaar persoon A gratis kaart, einde vh jaar opzeggen en voor persoon B een gratis kaart, die na een jaar weer opzeggen en persoon A schaft weer een kaart aan etc etc. Dan vermijd je en de extra kosten, maar spaar je in het oversla jaar op de ander zn account? Is jouw ervaring dat ze dus eigenlijk elk jaar wel een van de kaarten gratis aanbieden?

    1. Ja, dat kun je zo doen met z’n tweeën. Ik gebruik een Bijenkorfcard voor het jaar dat ik geen AMEX kaart heb.

  16. Bedankt, ik snap je alweer een stuk beter. Heb me even goed ingegraven in de verschillen tussen de Green card (waar je membership rewards spaart) en de Silver card (de Flying Blue combi) en welke mij het meeste zou opleveren, vooral op het gebied van tickets. Ben als voorbeeld eens uitgegaan van een retourtje Bangkok, geen andere acties waarmee je meer miles kunt sparen, alleen maar sparen dmv boodschappen/tanken etc.

    Flying Blue Silver Card: een (Economy) vlucht Amsterdam Bangkok kost volgens de mileage calculator 36.000 miles dus voor een retourtje 72.000. In het slechtste geval dat je dus alleen maar miles spaart met de dagelijkse dingen en je spaart tegen 0,80 euro voor 1 mile kom je uit op EUR57.600 wat je moet uitgeven om 1 retourticket te kunnen kopen. Hier betaal je alleen het basistarief mee, er komen nog taxen overheen, zo’n EUR250.

    Rewards Membership via de Greencard: Een rechtstreeks ticket naar Bangkok kost volgens de Amex Travel site afgerond EUR700. Ik ben tegengekomen dat elke 12.500 punten EUR50 waard is. Dus om voor 1 persoon een retourticket hiermee te kunnen kopen moet je eerst EUR175.000 uitgeven met die creditcard.

    Een enorm verschil dus en ondanks dat ik geen Skyteam fan ben, neig ik hierdoor toch echt naar de Flying Blue kaart, want hier lijken de gespaarde miles gewoon 3x zoveel waard te zijn dan de rewards. En dan krijg je nog allemaal extra miles als de autohuur ermee boekt, hotels via booking.com regelt, zaken die ik altijd al doe.

  17. Je Flyning Blue account hou je gewoon en daar blijven je miles geldig:

    —-Quote website AMEX—

    In het Flying Blue-programma blijven Miles geldig als u eens in de 2 jaar een vlucht met KLM en Air France of een van de andere SkyTeam partners maakt. Als u binnen die periode niet vliegt, dan komen de gespaarde Miles te vervallen. De Flying Blue – American Express cards bieden hier een oplossing voor. Bij élke uitgave met de kaart wordt de geldigheid van uw totale Miles-saldo namelijk met 2 jaar verlengd. Zo stelt u uw Miles-saldo eenvoudig veilig, ook als u een periode niet vliegt.

    —Einde quote—

    Zie Bespaartip: Gratis vliegen voor wat tips hoe de Flying Blue punten in te zetten

  18. Tnx voor je snelle reactie! Kun je het nog iets specifieker maken? Behoud je dan dezelfde account, maar meld je je dan aan voor een nieuwe kaart elk jaar, dus upgrade of downgrade je je card binnen hetzelfde account afhankelijk van lopende acties? En ze hebben dus elk jaar een kaart die gratis te gebruiken is?

    Ik kom nl. dit tegen: “Hoe lang zijn de Membership Rewards punten geldig?
    Uw Membership Rewards punten blijven net zo lang geldig als uw account actief is. Wanneer uw lidmaatschap bij American Express is beëindigd, vervallen uw Membership Rewards. De punten moeten binnen 30 dagen na annuleren van de Card danwel annuleren van het Membership Rewards programma worden ingewisseld, daarna zijn ze niet meer geldig.”

    Heb je voorbeelden van wat je ermee hebt gespaard aan boodschappen, tanken etc. en wat je daar mee hebt kunnen doen?

    Ben me ook aan het verdiepen in de verschillende kaarten met/zonder Flying Blue. Wat is jouw ervaring met de Membership Rewards vs de Miles sparen bij Flying Blue? Mag graag reizen, maak 1 grote reis per jaar (reis niet zakelijk) maar ben geen fan van de Skyteam airlines dus vlieg daar niet vaak genoeg mee om Miles onbeperkt te kunnen behouden.

  19. Bedankt voot je interessante blogs. Wat mij aan deze opviel was de spaar/credit kaarten en mis daar nog wat toelichting in. Een reden voor mij om bijv. niet aan airmiles te gaan is omdat je ervoor moet betalen. Waarom betalen voor kortingen, kan dat echt uit? Net zoals koopzegels, klinkt mij altijd als verkapte oplichterij, zogen. korting maar er wel voor betalen en wie zegt/berekent of je er daadwerkelijk voordeel uit haalr. Heb je een conceet voorbeeld hoe je met de green card werkt? Want op de AX site staat dat deze na het 1e jaar 5,50 euro kost. Alvast erg bedankt!

    1. Ik heb om het jaar een Goldcard of Silvercard, afhankelijk van welke een jaar gratis is. Miles blijven 2 jaar geldig vanaf laatste betaling met de kaart en kan ik na een jaar zonder kaart dus gewoon mee doorsparen. De kaart kost me dus niets

  20. Hi MrFob, ook ik houd me veel bezig met efficient boodschappen/inkopen doen. Dit heb ik van kleins af aan geleerd van mijn moeder die bijv. regelmatig 10 tot 20 pakken Taksi in huis haalde of 6-10 stuks Coolbest. Verse zalm of garnalen en vele andere producten kocht ze alleen in de aanbieding. Geen enkele folder werd weggegooid.

    Recentelijk heb ik in mijn vrije tijd een hulpmiddel ontwikkeld om makkelijker supermarkten te vergelijken en op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Je hebt op deze pagina al een aantal apps/sites genoemd. Een van de extra’s op supermarktscanner is dat je de prijshistorie van alle producten kunt bekijken om te zien hoe regelmatig een product/merk in de bonus/aanbieding is (en of je dus liever nog een week of 2 wacht met inkopen) en je kunt een notificatie krijgen wanneer een bepaald product in de aanbieding is. Bij groente en fruit is ook een extra prijsgrafiek te zien die het seizoenseffect aantoont (e.g. asperges, aardbeien etc)

    Bekijk het eens en laat maar weten of het in het lijstje thuis past!

  21. Heb je blog net gevonden en ben aan het kijken of ik ook financieel onafhankelijk kan worden.
    Door dat we al jaren boodschappen doen bij de Lidl en Aldi hebben we de hypotheek al afgelost.
    Leuk om veel boodchappen op de foto te herkennen, ook veel XXL in huis hier 😉

  22. Wij zijn een gezin van 3 personen: man (54), vrouw (51) + dochter (19). Dochter heeft baan van 5 dagen en betaald maandelijks kostgeld wat wij apart zetten voor haar. Man heeft WIA en vrouw meerdere schoonmaakadresjes per week. Hier vult zij een maandelijks “gat” mee op van momenteel €600,00. (Het gat wat ontstond toen manlief in de WIA kwam. Wij doen boodschappen voor €55,00 per week voor 3 personen. Wij consuminderen al jaren, hebben daardoor altijd ruimte gehad om een buffer op te bouwen voor financieel moeilijke tijden. Nu staan wij op het punt om een financieel “doel” op te stellen vanaf nu: minimaal €100.000,00 sparen dmv spaarrekening + beleggen om over 15 jaar een huisje te kopen, waardoor onze maandelijkse lasten omlaag gaan en wij met een gerust hart kunnen gaan pensioenen.

  23. Wij doen ook boodschappen bij de AH, spaar daar ook koopzegels. Verder doen we aan eurosparen, en aan scoupy. De afgeprijdd app heb ik ook gedownload, maar dat werkt hier helaas niet. Geen enkele winkel doet nog mee….

  24. Afgelopen weekend de kassabon van de Lidl naast de prijzen van AH (via de Appie app) gelegd. Dezelfde boodschappen waren bij de AH gemiddeld maarliefst 40% duurder! Mij viel op dat geen enkel product van de kassabon goedkoper was bij de AH.

  25. Wannabe Mrs Mustache

    Ik ga de wekelijkse boodschappen omzetten naar maandelijkse met de auto. Plus de wekelijkse op de fiets rondje Lidl-Appie. Verder werk ik in het centrum van de stad, dus tussentijds snel iets vers halen kan tijdens de rit op de fiets naar huis.

  26. Wannabe Mrs Mustache

    Die Lidl – AH truc met de appie app doe ik ook ??

  27. Op weg naar financiele onafhankelijkheid

    Zeer interessant blog! Ik zou graag het huishoudboekje eens willen doorlezen dus heb ik me ingeschreven. Helaas krijg ik een foutmelding nadat ik de link in mijn mailbox open. Moet ik verplicht een WorldPress account aanmaken? Of kan ik het boekje op een andere manier ontvangen?

    Alvast bedankt!

    1. Bedankt! Nee, je hoeft geen WordPress account aan te maken. Normaliter hoef je alleen je emailadres in te vullen zodat ik het huishoudboekje naar je toe kan mailen. Niet erg dat er iets fout is gegaan, ik heb je het huishoudboekje toch toe kunnen mailen. Succes ermee.

  28. Dan ga ik er van uit dat jouw Lidl en Albert heijn bij elkaar op een winkel centrum zitten? Want als ik hier bij de Lidl een prijs wil vergelijken met de Albert heijn bijv en ik kom er achter dat AH goedkoper is, wordt de AH toch echt duurder omdat ik brandstof kwijt bent voor de rit er naartoe 😉

    1. Dat klopt, Lidl en AH zitten naast elkaar hier.

  29. Goed artikel en erg helder, wij gebruiken zelf tegenwoordig picknick als applicatie. Het is goedkoop en zo prettig dat zij op een afgesproken tijd komen bezorgen. echt een aanrader.

    1. Dankjewel. Helaas is Picnic nog niet actief in onze regio, dus zelf nog niet kunnen proberen.

  30. De Reclamefolder app heeft ook een goede zoekfunctie om producten te vinden die bij verschillende winkels in de aanbieding is.

Gelieve een geldig emailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Bedankt voor het inschrijven. Bevestig aub je inschrijving via de link die naar je inbox of spamfolder gestuurd is.