goedkoopste supermarkt

Goedkoopste supermarkt 2025 + bespaartips boodschappen

Home » Alle blogposts » Besparen » Goedkoopste supermarkt 2025 + bespaartips boodschappen

Goedkoop boodschappen doen kan je veel opleveren. Sinds we prijsbewust boodschappen doen bij de goedkoopste supermarkt is ons boodschappen budget voor 2 personen gedaald van 105 naar 80 per week. Een daling dus met ongeveer een kwart ten opzichte van wat we eerst uitgaven!

En we zijn echt niet minder of minder goed gaan eten. Sterker nog, het vlees en de kaas welke we eten zijn er in kwaliteit duidelijk op vooruit gegaan.

We zijn een paar handige bespaar apps gaan gebruiken, zoals Foodello. Hiermee kunnen we ons menu samenstellen op basis van afgeprijsde producten. 

Daarnaast zijn we de meeste boodschappen bij de Lidl gaan doen. Sommige producten bleken bij Albert Heijn goedkoper dan bij de Lidl en kopen we daar. 

Via Woolsocks krijgen we automatisch korting bij veel supermarkten (o.a. Lidl, Jumbo, AH, Coop, Plus, Super, maar ook bijvoorbeeld winkels als Kruidvat, Gall & Gall, HEMA en Thuisbezorgd.nl).

Dat lijkt misschien niet zo heel veel, een besparing van 25 euro in de week. Maar door het 8e wereldwonder van Einstein wordt een besparing van 25 euro per week levert maar liefst 18.800 in 10 jaar!

Goedkoopste supermarkt

Wat is de goedkoopste supermarkt van Nederland?

A-merken zijn volgens de Consumentenbond gemiddeld 54% duurder dan huismerken. Door huismerken te kopen kun je dus al veel besparen. 

Let op: Jumbo, Hoogvliet en Plus hanteren per winkel verschillende prijsniveau’s. Zie hier welk prijsniveau deze winkels bij jou in de buurt hanteren.

Als je naar ruim 120 basisboodschappen in plaats van A-merken kijkt, waren volgens de laatste prijspeiling van de Consumentenbond Aldi en Dirk de goedkoopste supermarkt:

prijspeil supermarkten november 2024

De verschillen tussen alle winkels liepen op tot maar liefst 32%. Ongelooflijk veel vind ik; door gewoon op te letten bij welke winkel je je boodschappen doet en door geen A-merken te kopen kun je dus al ongeveer de helft besparen op je boodschappenbudget als je nu bij de duurste winkel je boodschappen doet.

Goedkoop boodschappen doen – onze ervaring

Voordat wij prijsbewust boodschappen deden kochten we alles bij de Albert Heijn, brood bij de bakker en kaas + fruit + groenten op de markt. Bij ons liggen de Albert Heijn en de Lidl het dichtst bij ons huis en tegenover elkaar, dus daar onze boodschappen halen is wel lekker makkelijk.

Brood halen we nog steeds bij de bakker. Wel iets duurder dan supermarktbrood, maar de meerprijs meer dan waard vinden we. Gewoon niet te vergelijken veel lekkerder.

We zijn voor de overige boodschappen de prijzen gaan vergelijken tussen Albert Heijn, Lidl, de markt en een biologische boer.

Markt duurst, Lidl goedkoopst

De markt viel meteen af, die was de duurste! De Lidl bleek voor de meeste producten de goedkoopste supermarkt te zijn. Voor biologisch vlees en kaas bleek de boer de goedkoopste (en duidelijk de lekkerste).

Het bleek dat voor ons boodschappenbriefje de over het algemeen goedkope supermarkt Lidl niet altijd goedkoper was dan de Albert Heijn. Met name de Prijsfavorieten van de Albert Heijn zijn regelmatig goedkoper dan de alternatieven bij de Lidl. Dit wisselt echter sterk in de loop van de tijd.

Hier wat voorbeelden van producten op ons laatste boodschappenlijstje, waarbij deze producten toen bij de Albert Heijn goedkoper waren dan bij de Lidl:

Prijsvergelijk AH en Lidl

Het loont dus per product te kijken welke supermarkt het goedkoopst is.

Appie app gebruiken in Lidl

We beginnen altijd bij de Lidl. Als we twijfelen of de Lidl het goedkoopst is kijken we in de winkel wat de prijs is en zoeken dan op de Appie app meteen even op wat het bij de Albert Heijn kost. Dan kiezen we de goedkoopste supermarkt. Omdat de Lidl app geen prijzen laat zien beginnen we altijd bij de Lidl, zodat we toch prijzen kunnen vergelijken. Via Lidl plus krijg je extra korting.

Houdbare spullen in het groot inkopen

Wat we ook zijn gaan doen is houdbare spullen veel meer in het groot  inkopen tijdens aanbiedingen. Dat scheelt echt zo tientallen procenten!

Vleeswaren invriezen

Ook vriezen we tegenwoordig van vleeswaren steeds de helft in zodra we met onze boodschappen thuis komen. Vervolgens halen we halverwege de week wat vleeswaren uit de vriezer, zodra de eerste paar halve porties op zijn. Zo krijgen we meer variatie en is het altijd (vries)vers. Maar het belangrijkste, we hoeven nu nooit meer restjes weg te gooien omdat ze niet meer fris zijn. Dat deden we eerst regelmatig. En zo besparen we met gemak 10-20% op de uitgaven aan vleeswaren.

Bespaartips boodschappen

Voor de getrainde consuminderaars onder ons wellicht gesneden koek, voor de newbie consuminderaars wellicht wel leerzaam:

Maak van tevoren een boodschappenlijstje en gebruik een of meerdere van onderstaande apps

Zo zorg je ervoor dat je alleen dat koopt wat je nodig hebt. Vraagt wel wat discipline om ervoor te zorgen dat je de verleidingen in de winkel weerstaat. Ga voor groenten, fruit, maar vooral voor kruiden en specerijen overigens vooral ook eens naar een Turkse supermarkt, die zijn vaak relatief goedkoop. Door onderstaande apps te gebruiken kun je je weekmenu afstemmen op datgene wat in de aanbieding is of bijvoorbeeld goedkoop in bulk inkopen:

Woolsocks

Met Woolsocks krijg je korting op je aankopen bij veel supermarkten, zoals Lidl, Jumbo, AH, Plus, Super, Coop, Gorillas. Ook bij heel veel andere winkels krijg je korting via hen, zoals Kruidvat, HEMA, Blokker, Gall & Gall, Thuisbezorgd.nl, Bakker Bart, etc.. Je krijgt bij aanmelding automatisch tot €5 voor kwalificerende aankopen in de afgelopen 90 dagen (“autorewards” in onderstaande afbeelding staat voor Lidl):

Woolsocks geeft automatisch korting

N26

Het kan aantrekkelijk zijn voor je boodschappen de gratis N26 betaalrekening te gebruiken. Deze kun je dan koppelen aan Woolsocks. Zo hou je eenvoudig overzicht wat je aan boodschappen uitgeeft en worden je cashbacks automatisch aan je boodschappen-betaalrekening toegevoegd.

Foodello

Met de Foodello kun je producten met flinke korting kopen waarvan de THT-datum dichterbij komt, wanneer een product uit het assortiment verdwijnt, of omdat er een drukfout staat op de verpakking. Deze app gaat voedselverspilling tegen.

Slim Koken

De Slim Koken app is bedacht door het Voedingscentrum en gaat ook voedselverspilling tegen. Als je restjes van iets over hebt, dan kun je in de app vinden waar je deze restjes voor kunt gebruiken en hoe je ze het beste kunt bewaren. 

Kruiden en specerijen

Via van Beekum kun je vaak flink goedkoper dan in de supermarkt je kruiden en specerijen inkopen.

Voordeelmuis

Door Voordeelmuis te gebruiken zie je in één oogopslag in welke supermarkt de spullen die je wilt kopen eventueel in de aanbieding zijn. Zoeken kun je op woord, merk, winkel of categorie.

Picnic

Picnic bezorgt je boodschappen thuis met elektrische autootjes. Ze zijn vaak relatief voordelig. Hier kun je zien welke welkomstactie ze eventueel hebben lopen.

Doe één keer per week boodschappen

Hoe minder vaak je in de winkel komt, des te minder kom je in de verleiding om dingen te kopen die je niet echt nodig hebt.

Ga met een volle maag boodschappen doen

Om die verleidingen te weerstaan helpt het natuurlijk ook om geen boodschappen te doen als je honger hebt. Dan koop je namelijk veel sneller teveel en dingen die je niet echt nodig hebt.

Boodschappen voorraad

Bestel je boodschappen online zodat je niet verleid wordt tot impuls aankopen

Dan moet je besparing wel opwegen tegen de bezorgkosten. Naast de bekendere bezorgservice van Albert Heijn is Picnic tegenwoordig op steeds meer plaatsen ook handig om te gebruiken.

Kijk onderin de schappen

De duurdere merken worden meestal op ooghoogte uitgestald. De goedkopere merken liggen meestal onderin of helemaal bovenin. Kijk dus vooral daar.

Let op met A-merken in de reclame

Meestal zijn A-merken in de reclame nog steeds duurder dan de eigen merk producten wanneer die niet in de reclame zijn. Let ook op met Delicieux producten bij de Lidl, die vinden wij vaak behoorlijk aan de prijs.

Sla groot in als een houdbaar product in de aanbieding is

Dit kan je zo 10-20% schelen op dat product. Hier onze voorraad keukenrollen:

Korting boodschappen

Spaar airmiles bij Albert Heijn

Bij Albert Heijn krijg je airmiles bij het betalen. Mooi meegenomen zonder extra moeite. Kan je op jaarbasis zo een paar tientjes opleveren.

Waar doe jij je boodschappen? Heb jij nog tips? Gebruik jij nog andere apps die je helpen te besparen?

Veelgestelde vragen

Hoe kun je automatisch voor korting sparen?

Via Woolsocks krijg je korting bij veel supermarkten (o.a. Lidl, Jumbo, AH, Plus, Super, Coop, Gorillas) en bij heel veel andere winkels zoals Kruidvat, HEMA, Blokker, Gall & Gall, Thuisbezorgd.nl, Bakker Bart, etc..

Hoe krijg je korting en ga je voedselverspilling tegen?

Met Foodello krijg je korting omdat de THT-datum dichterbij komt, een product uit het assortiment verdwijnt, of omdat er een drukfout staat op de verpakking.

De informatie op deze site is mijn persoonlijke mening, geen beleggingsadvies en je blijft zelf verantwoordelijk bij opvolgen ervan. Bij beleggen kun je je inleg (deels) verliezen. Blauw onderstreepte links met kunnen mij een vergoeding opleveren voor het doorverwijzen. Dit kost jou niets. Reacties kunnen worden gemodereerd of verwijderd. IBKR disclaimer: het opnemen van de naam, het logo of de links van Interactive Brokers (IBKR) vindt uitsluitend plaats op grond van een advertentieovereenkomst. IBKR is geen bijdrager, recensent, aanbieder of sponsor van de inhoud die op deze site wordt gepubliceerd, en is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de besproken producten of diensten.

Mr FOB

Mr FOB heeft in 2016 Financieel Onafhankelijk Blog opgericht. FOB gaat over besparen, beleggen en alles wat verder nodig is om financieel onafhankelijk te worden en te blijven. Mr FOB is zelf in 2019 gestopt met werken op 49 jarige leeftijd.

FOB is miljoenen keren gelezen, in Nederland erkend als Digitaal Cultureel Erfgoed en verschenen in vele landelijke media. Lees meer over Mr FOB.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

123 reacties

  1. 80 euro per week? Is dat alleen eten of ook toiletpapier, alles-reiniger en vuilniszakken? Dit klinkt in mijn oren namelijk schokkend hoog.

    Een half jaar geleden hadden mijn vriendin en ik gekeken naar onze etens-uitgaven. Naar aanleiding van deze post zijn we dat weer opnieuw gaan doen. Voor eten zijn we bijde keren uitgekomen op ongeveer 1 euro per gerecht en 50 cent voor snacks per dag per persoon, dus ontbeid+lunch+avondeten+snack=3,50 euro per dag. Per maand is dit: 30*3.5= ongeveer 100€ eten per persoon per maand.

    Het bijzondere is dat we vrij luxe eten: Zo hebben we de afgelopen tijd onder andere gegeten: Lasagna, aspersgesoep, gemarineerde varkenslappen met aardappels en salade met olijven en feta, gevulde courgettes, vispakketjes, rode bietenquiche. Voor de lunch: broodjes kaas met pesto, paprika en olijven. Broodjes pittige paprika humus met augurk, broodjes tonijnsalade, broodjes eiersalade. En op mijn werk eet ik elke dag een handje ongezouten notenmix.

    1 van de belangrijkste zaken waar wij op letten en waardoor we zo goedkoop uit zijn denk ik, is niks weggooien. Eten over? In de koelkast of invriezen voor een volgende keer. Te weinig voor avondeten? meenemen als lekkere lunch voor op werk. Lelijke plek op je wortel? eruit snijden, de rest is nog uitstekend. Raar gevormde paprika? gewoon opeten, de smaak is er echt niet minder op.

    1. Dat is voor alle boodschappen, inclusief de dingen die je noemt.
      Leuk dat jullie zo bewust bezig zijn. Voor 100€ per persoon per maand kun je inderdaad nog steeds “luxe” eten als je maar niets weg gooit en niets kant en klaar koopt.

  2. Ik vind 80 euro per week voor 2 personen niet per se heel frugal. Wij zijn met een gezin van 6 (4 kids van 14,13,7 en 2) en besteden 150 euro per week, soms zelfs iets minder. Producten als kaas, vlees en vis zijn relatief vrij duur. Wij eten inmiddels 3 a 4 jaar volledig plantaardig en dat scheelt echt enorm in de kosten. Daarbij komt dat de jongste van 2 nog het duurste is met plantaardige melk die hij krijgt, maar dat zal straks nog meer in kosten besparen als dat niet meer nodig is. Behalve kostenbesparing is dit ook nog eens duurzamer, diervriendelijker en een boost voor je gezondheid. Hoewel wij 100% plantaardig zijn, is natuurlijk iedere kleine stap die richting op al een besparing. Wij hebben berekend dat wanneer we met zijn 2en zouden zijn, dat we voor max 40-50 euro per week klaar zijn. Dit kan nog verder omlaag als we meer uit eigen tuin zouden eten.

    1. Inderdaad niet heel frugal, volledig plantaardig helpt nog flink extra.

  3. Ik zou hier nog graag de Picknick app tussen willen zetten. Erg fijn om dit online op je werk te bestellen, je kiest zelf een tijd dat het afgeleverd moet worden en je staat niet in een lange drukke rij in de supermarkt.

    1. Ik neem aan dat je de Picnic app bedoelt? Die noemde ik in de paragraaf “Bestel je boodschappen online” maar heb die nu verplaatst naar de andere apps.

  4. – zaai snijbiet. Groeit geweldig, staat heel decoratief in de tuin of in een
    pot vooral als je diverse kleuren snijbiet kiest. Na het afsnijden groeit
    het weer….en weer….
    – ga lezen ! aardappels lezen, appels, bruine bonen. Verdiep je in wat er in
    je omgeving groeit, houdt de oogst in de gaten. Pas gerooide bruine bonen
    moet je thuis nog even goed laten drogen, daarna doppen en in de wind al het
    stof en schilletjes weg laten waaien. Wij eten het hele jaar bruine bonen
    die we zelf hebben geraapt en gedroogd. Sperciebonen kun je ook lezen, goed
    wassen, drogen en met een molentje snijden en dan de vriezer in. Tot de
    nieuwe oogst sperciebonen er weer is eten we ze uit de vriezer. Wij snijden
    ze wel, onze ervaring met hele bonen invriezen is dat het niet werkt. Als
    snijboon lukt dat wel.
    – Is er groente heel goedkoop? Kijk of je het kan invriezen! In de winter is
    de snijboon misschien heel duur en kan jij het goedkoop uit je vriezer eten.
    – investeer in een vriezer.
    – bewaar lege potten en maak zelf jam, appelmoes en stoofperen.
    – bij sommige boeren mag je appels plukken zoveel je wilt en als je klaar
    bent betaal je een X bedrag per kilo. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld
    sperciebonen. Kwestie van regiokrantjes lezen en in je omgeving kijken.
    – eet zoals je oma at. Loop eens door de supermarkt of loop eens online
    door alle artikelen heen. Vraag jezelf bij bijvoorbeeld het chips-schap nou
    eens af: is het nou normaal dat er zoveel soorten chips liggen met al die
    belachelijke smaken? Vraag je dat eens af bij allerlei artikelen, wordt je
    bewust van wat je nodig hebt. Wij eten nooit elk weekend toasjes,
    kaasblokjes, hapjes enzovoorts. We missen het ook niet. Niet eens uit
    zuinigheid maar we hebben het niet nodig.
    – vraag eens belangstellend op een plaatselijke tuindersvereniging naar de
    groei en bloei en misschien kan je wat afnemen voor een leuk prijsje? De
    meeste tuinders kletsen graag en hebben vaak toch wel te veel. Denk een
    beetje in termen als ruilen. Heb je teveel eieren? ruil ze eens met iemand
    voor een krop sla ofzo.

    1. Leuke tips, bedankt! Sperziebonen uit eigen tuin vriezen wijnook altijd in.

  5. Even een voorbeeld je kan wel zeggen de stroopwafels van de AH zijn goedkoper dan bij de Aldi maar als je die van de Aldi
    lekkerder vind ??? neem ik die van de Aldi…en zo kan het ook andersom zijn dus bedoel maar je kan alleen maar vergelijken met zelfde produkt/prijs…

    1. Ja een echt eerlijk vergelijk kun je alleen doen met exact hetzelfde product. Maar als ik ze jiet naast elkaar proef, proef ik het verschil meestal niet 🙂

  6. Leestip: op je gezondheid van rene kahn de alcoholische dranken kunnen daarna van je boodschappenlijst

    1. Bedankt voor de tip, die kende ik nog niet.

  7. Beste prijsbewust, wil je je excel-blad ook met ons delen aub? Alvast bedankt

    1. Mr FOB

      Ik heb het je toegestuurd, succes ermee!

  8. Dat zijn goede tips. Mijn boodschappen zitten tussen de €30 – €40 per week voor 1 persoon.Met acties van onder andere Scoupy koop ik producten die ik vaak bewaar tot er feestjes zijn. Zo hoef ik voor feestjes minder in huis te halen en kan ik daar ook op besparen.

    1. Dat is een strak budget voor 1 persoon, mooi!
      Handig om Scoupy zo te gebruiken.

  9. geldvertrouwen

    Veel handige tips! dank. wij doen onze boodschappen ook heel bewust in meerdere supermarkten. Daar waar mogelijk pakken we de betere kortingen van minimaal 50% om bulk in te slaan. We kijken ook naar online aanbieders maar die blijken vaak toch niet goedkoper dan de winkel in de buurt. Enige voordeel is dan de tijd die je niet kwijt bent met fysiek naar een winkel te gaan. groet,

  10. Zelf woon ik tussen een Jumbo en Vomar en 3 AH’s. Lidl, Aldi en Spar zijn iets verder en voor Deen en Deka zou ik de fiets moeten pakken. Heel veel is gelijk geprijsd. Spar is duidelijk een stuk duurder en ook AH vind ik voor mijn spullen behoorlijk duur. Komt ook omdat ik geen bonuskaart of andere kaart wil aanschaffen. Vomar is redelijk goedkoop en Jumbo valt erg mee. Bij Jumbo zijn ze het langs open en hebben het beste kassabeleid. Zelfs op zaterdag ben ik er zo langs. AH-XL is hier een ramp. Ze doen structureel te weinig kassa’s open. Koffie haal ik bij Kruidvat, die is duidelijk goedkoper dan de Hema en de Supermarkten. Kant en klare lasagne is verreweg het goedkoopst bij de HEMA. Circa de helft van AH.

    Zelf hou ik van Duits brood, dat bakken ze hier in NL en kan je bij de meeste supermarkten vinden. Allemaal 1,19. Alleen laat de Jumbo er 500 gram in stoppen in plaats van de gebruikelijke 400. Daarmee zijn zij dus 20% goedkoper.

    1. Zo, jij hebt veel keuze van supermarkten om heen te gaan!

      Goede tips van die koffie en lasagne.

      Dat is ook een goede, naar het gewicht kijken van wat je koopt! Het gaat uiteindelijk om de kiloprijs..

  11. Ik heb een excel blad waar in ik de (kilo) prijzen van mijn 250 meest gekochte artikelen in bij houd. Het blad heet inkoopmanagersindex. (geintje)
    Ik kan hem sturen als je wilt.

    1. Inkoopmanagersindex ?. Stuur maar (je kunt me mailen via het envelopje links bovenaan de homepage), ik ben benieuwd!

  12. Dat klinkt als meer dan vrij bewust, 30-35 euro bij o.a. de dure Spar ??. Ok, goed om te weten dat Scoupy vooral die producten heeft

  13. Volgens mij doe ik vrij bewust boodschappen, hoewel ik wel bij de Coop en Spar winkel (de enige winkels in het centrum hier). Geef per week zo’n €30-€35 uit voor 1 persoon.

    Waar ik op let is:
    – Altijd een lijstje maken
    – Een keer per week
    – Veel huismerk producten
    – Veel zelf maken (geen gesneden groenten e.d)

    Ik ga binnenkort verhuizen dus dan ga ik de Lidl proberen en zal de apps die je noemt downloaden. Van Scoupy vind ik het jammer dat het vaak ongezonde producten met veel conserveermiddelen erin zijn.

  14. Leuk artikel. De meeste dingen wist ik al wel. Maar 80 euro per week met zijn tweeën? Dat vind ik nog veel! Wij doen boodschappen voor 60 euro per week met zijn tweeën. Maar dat even terzijde.

    1. Bedankt. Je hebt altijd baas boven baas ?

  15. gereon de leeuw

    Ik vind het erg leuk te lezen, deze blog. Overall is Lidl misschien goedkoper, maar niet alles is mijn ervaring. Bovendien ben ik vaak duurder uit bij de Lidl vanwege de specialties die ik daar koop. Bij mij in de buurt zijn AH en Lidl overburen, dus kan ik het altijd vergelijken. Ik kijk ook altijd naar smaak en kwaliteit. Sommige dingen, hoe goedkoop ook moet je gewoon niet bij Lidl kopen.Voor groente en vlees ga ik vaak naar de Ten Kate markt, dat is echt besparen, bij de groentekraam en slager. Betere kwaliteit en lekkerder.
    Ik blijf je volgen!

    1. Bedankt voor je aardige woorden! Leuk dat je me blijft volgen. Ten Kate ken ik niet, weer wat geleerd 😉

  16. Je doet toch wel mee met Scoupy he:-) gratis of heel goedkoop producten uit proberen, altijd leuk (even aanmelden en dan is ’t voortaan heel makkelijk)
    Ik gebruik ook Sjoprz, een app waar je de supermarkt bij jou in de buurt kan aanmelden en dan zie je gelijk wat in de aanbieding is. Heel handig vind ik.

    1. Bedankt voor de tip van de Scoupy app, ik heb hem toegevoegd aan het rijtje!

  17. Vlijtig Liesje

    Ik doe mijn boodschappen bij de Albert Heijn en de Aldi. Die zitten naast elkaar. In principe eerst de Aldi, en wat ze daar niet hebben bij de AH.

    1. Dat klinkt als een bekende volgorde!

  18. Die afprijsapp ken ik ook niet. Ik koop wel vaak vlees bij de lidl als ik dat dezelfde dag ga eten. Als die afgeprijsd is scheelt het toch weer.

    1. Ja, zelfde dag eten of anders invriezen en later eten van afgeprijsde artikelen tegen de houdbaarheidsdatum werkt prima!

  19. Interessant wist niets over die apps. Ga er mee aan de slag.

    1. Leuk dat je er wat aan hebt, succes!

  20. Die afgeprijsd app heb ik gedownload. Hier doen weinig winkels mee. Sinds ruim een jaar doe ik mijn boodschappen bij de pick up store van Jumbo.
    Heel langzaam aan maak ik er meer gebruik van. Het grootste voordeel is het totaal aan uitgaven. Loopt het teveel op haal ik wat weg, of kies iets voordeligers.

    Ik vond het saai om niets meer op de markt te kopen. Fruit van Jumbo vind ik niet smaken, haal ik bij de Turk. De melk haal ik bij de Campina boer. Leuke rit.

    Deze week haalde ik helemaal geen boodschappen. Niks, niks, nada,

    1. Ja, markt is wel gezellig. Wij halen olijven in grote blikken bij de Turk. Véél goedkoper en heel erg lekker. En vlees en kaas bij de boer zelf vind ik ook altijd erg leuk om te halen. Altijd even kalfjes en in de modder wroetende varkens kijken

  21. Leuke feitjes en tips. Dat boodschappen doen met apps bij de hand kan goed helpen besparen zo te lezen. Ik heb die mogelijkheid niet maar vind dat geloof ik wel fijn. Ik bespaar graag op mijn boodschappen maar hier zou ik geloof ik een beetje gestrest van raken. Van producten die ik koop weet ik of ze goedkoper bij AH op Lidl zijn. Ik bespaar vooral door groot in te kopen als dingen in de aanbieding zijn en door geen luxe dingen te kopen.
    Bij ons in het dorp zit trouwens een spar, inderdaad erg duur, maar we sponsoren hem wel want zou ook niet zonder supermarkt willen.

    1. Een buurtsuper sponsoren kan ik me goed voorstellen. Heel handig om in de buurt te hebben.
      Wat ons trouwens wel opviel is dat AH en Lidl steeds stuivertje wisselen wie met een bepaald product het goedkoopst is.

  22. Sinds enige weken ben ik dit blog aan het volgen. Erg interessant! Vooral het besef ineens dat je zeer veel invloed kan uitoefenen op je eigen financiële positie en toekomst! Tot mijn wrs 70.3 werken? Amehoelavanjelangzalzelevenniet!

    We zijn bekend met de strategieën om niet te veel uit te geven in de supers. Qua ‘prijs’peil boodschappen score we hoog door biologisch, duurzaam en volgens de richtlijnen van de orthomoleculaire voedingsrichtlijnen te eten. Dit is denken we goed voor ons en milieu (niet echt voor de porto;-)). De kosten hiervoor per maand liggen zo rond de 600euro per maand voor 2 volwassenen en 2 jonge kinderen. Besparen hierop is niet zo gemakkelijk want het kost al tijd genoeg om al het eten voor een week bij elkaar te sprokkelen.

    1. Nousuperhelemaalwelkomindeclub!

      125 euro per week met z’n vieren met een “speciaal dieet” klinkt me helemaal niet zo beroerd voor de porto in de oren!

  23. Ik vond het ook schokkend dat de appie vaak goedkoper is. AH heeft toch die reputatie niet. Wat voor mij ook helpt/scheelt, is dat ik altijd een ruime voorraad droge goederen heb (pasta, rijst, etc.), maaltijden kook en invries en alles from scratch maak. Het is leuk om een nieuw recept uit te proberen. Laatst nog rode linzen curry 🙂

    1. Van scratch maken en meer maken en dan invriezen zijn ook goede tips!
      Vandaag ook linzen op, in de soep met ook kikkererwten. Heerlijke maaltijdsoep voor 120ct p.p. Zo’n goedkoope maaltijd hebben we overigens zelden

  24. Bij de AH koop ik ook vaak dingen die 35% korting hebben. Vorige week zalm, en die kan je invriezen, en soms ook vlees, kan ook in de vriezer.

    1. Ja, goede tip ook!
      Ik hoorde laatst iemand zeggen dat bij Jumbo dingen die op of over de datum zijn gratis meegenomen mogen worden. Iemand ervaring mee?
      Dan zou daarop letten ook een goede bespaartip zijn.

    2. Mooi overzicht!
      Ja dat klopt ook is het zo als groente en fruit niet vers is Jumbo een zak fruit en groente schenkt toch aardig.

      Mijn zoon werkt in de Jumbo en ze kwamen erachter dat er veel tassen groente en fruit aan 1 persoon werden meegegeven ,toch vreemd.

      Wat bleek:elke keer als ze boodschappen ging doen zette ze de eerste zak gesneden groente helemaal achteraan,5 dagen later kwam ze terug en pakte die zak en zo komt splinter door de winter!

    3. Bedankt!
      ?? Sluwe splinter!

  25. Wij merkten al een groot verschil toen we alleen maar op de prijs begonnen te letten. Vroeger gooiden we de boodschappenkar zonder nadenken vol en waren we voor de weekboodschappen meestal €100-€120 kwijt.
    Nu pakken we de aanbiedingen en de goedkopere b-merken (die liggen meestal onderin het schap) en rekenen we voor dezelfde hoeveelheid boodschappen rond de €80-€90 af.
    Een enorme besparing.

    1. Dat scheelt al een hoop ja, op de prijs letten! Mooie besparing!

  26. Geen vlees eten; is ook nog eens heel duurzaam:)

    1. Goede tip! Wij eten ongeveer de helft van de week vegetarisch

  27. Het bladerdeeg bij AH is niet met roomboter en die van Lidl wel, dus is het logisch dat het duurder (en naar mijn idee ook lekkerder) is.
    Helene

    1. Heb even in de vriezer gekeken. Inderdaad, die wij hebben is zonder roomboter. Verklaart wellicht (een stuk van) het prijsverschil.
      Ik heb beide varianten nooit op smaak vergeleken. Deze smaakt mij goed.

  28. Tip: voor het jaar dat je de creditcard niet gebruikt kun je de euroclix card nemen. Dan spaar je per 10 euro een aantal clix die je voor geld kunt inwisselen. Ook die is het eerste jaar gratis. Wellicht daarna om en om gebruiken…

    1. Bedankt voor de tip. Tip van mijn kant: Gebruik de Bijenkorfcard tussendoor. Geeft 2 keer zoveel punten als Euroclix kaart

  29. Ik ga ook meerdere winkels af, lidl, ah, aldi, coop en Dirk en heel soms jumbo. Ik koop zoveel mogelijk alleen maar aanbiedingen en sla flink in dan.

    1. Het recept voor flink besparen!

  30. Leuk artikel. Dat van de afprijsapp wist ik niet.
    Sinds ik alles alleen nog maar online doe bij de ah zijn we 100 euro minder gaan uitgeven. Ik deed t voor t gemak en ontdekte tot mijn verbazing dat t geld scheelde.AH heeft veel meer aanbiedingen dan de Deen waar we eerst kochten. En ik koop nu minder impulsief. Ook net als jij sla ik groter in en veel producten koop ik nu van aanbieding tot aanbieding.

    1. Bedankt.
      Zo, dat is een flinke besparing door online je boodschappen te doen! Ja, minder impulsaankopen, groot inslaan en op aanbiedingen letten kan een flink verschil maken.

Gelieve een geldig emailadres in te voeren
Dat adres is al in gebruik
The security code entered was incorrect
Bedankt voor het inschrijven. Bevestig aub je inschrijving via de link die naar je inbox of spamfolder gestuurd is.